Chez Cho B&B Utrecht

In een bruisende stad als Utrecht is het gehele jaar door wel iets te doen, op deze pagina een selectie van de mogelijkheden.

Voor het actuele aanbod van theater, concerten en tentoonstellingen zie Uitagenda Utrecht , Tivoli Vredenburg en Bezoek Utrecht.

Door de centrale ligging van Utrecht zijn steden als Amsterdam en Den Haag zowel met de auto als met de trein binnen een uur reizen vanaf Chez Cho Bed & Breakfast.

 

Laat u vermaken door de muziekinstrumenten van het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement.. In dit museum verzamelen en repareren we instrumenten die uit zichzelf spelen en al ruim 600 jaar zorgen voor het vermaak van jong en oud. Spookpiano’s, automatische violen, buikorgels en natuurlijk de gigantische dansorgels worden hier doorlopend live gedemonstreerd.
De Domtoren en kerk zijn om de hoek. Op èn onder het Domplein vindt u bezienswaardigheden uit de Middeleeuwen èn de Romeinse tijd. Een speurtocht onder (!) het Domplein brengt de Middeleeuwen en de Romeinse tijd dichterbij. Op het Domplein staan de hoogste kerktoren van Nederland en de Domkerk. De tuin ernaast, het Pandhof, is eveneens een bezoekje waard. Kaartjes voor de beklimming van de Domtoren èn voor de ontdekking van de ruimte onder het Domplein ("Domunder") zijn te koop bij de VVV, ook op het Domplein. Elke zaterdagmiddag is er een gratis concert in de Domkerk, om 15.30 u.
De Geertekerk is vernoemd naar de heilige Gertrudis, patrones van de reizigers. Zij werd ook aangeroepen voor hulp tegen muizen- en rattenplagen. De eerste vermelding van de Geertekerk is te vinden in een geschrift uit de 13e eeuw. In die tijd, voor het graven van de singel, stond de kerk op een plek tegenover de huidige lokatie. Aangenomen wordt dat zij daar al stond toen de stadsmuur verrees, die het dorp doorsneed waarvan deze eerste Geertekerk het godshuis was. de stadsmuur gereed kwam omstreeks 1150.Deze kerk bestond uit een eenvoudige romaanse hal op de plek van het schip van de huidige kerk. De kerk werd, mogelijk wegens de spanningen die in die tijd bestonden tussen Holland en het Sticht (waardoor de stad meermalen werd belegerd) verplaatst naar binnen de muren (dus gesloopt en opnieuw gebouwd), met gebruikmaking van de stenen en ornamenten van het oorspronkelijke gebouw
Maak kennis met het heden en verleden van het christendom in Nederland Kom naar Utrecht en beleef deze fascinerende geschiedenis in een prachtig middeleeuws kloostergebouw.
De Winkel van Sinkel was ooit het eerste warenhuis in Nederland (“in de winkel van Sinkel is alles te koop”) Gezeten tussen de caryatiden die het terras flankeren, hebt een fraai uitzicht op de Oudegracht en het winkelend pubiek. U kunt er overigens niet alleen wat eten en drinken, maar bijvoorbeeld ook dansen. Daarnaast worden er tal van culturele activiteiten georganiseerd.
De betere films beginnen om de hoek bij Bed en Breakfast Chez Cho. Springhaver beschikt over meerdere filmzalen en u kunt er terecht voor een drankje, een eenvoudige maaltijd of een gezellig terras.Het Springhavertheater is de uitvalsbasis van regisseur Jos Stelling.
Om de hoek zit stripwinkel Blunder  Sinds 1979 elke dag aan het werk om voor u de meest complete stripwinkel van Nederland te zijn. Ze hebben niet alleen de populaire, goedlopende stripboeken op voorraad, maar alle leverbare strips, plus nog een beetje meer - bij elkaar zo'n 12.500 verschillende titels! Strips die niet meer leverbaar zijn vind u dikwijls in de tweedehands bakken